twitter facebook email

teisipäev, 4. veebruar 2014

Ootamatu sula

6. veebruar

Öö oli selge ja tähed paistsid. Temperatuur alla -13 ei langenud. Hommik algas nii, et peakohal oli taevas selge, kuid vaatasin aknast välja ja idapool paistsid pilved. Päeva jooksul sademeid ei tulnud ja temperatuur tõusis isegi pluss poolele. Hetkel(16:05) näitab, et õues on +0 kraadi. Päike on paistnud terve päev ning päike on olnud isegi soojendav.


Tegelikkuses oli pimedam ja haruldane juhus oli näha helkivaid
pilvi talvel.



4. veebruar

Öö oli sademeteta, kui oli paks udu. Siiani on hetkel kerge udu ja pilves. Temperatuuriks näitab Haapsalus +1 °C. Täna õhtuks peaks minema taevas taas selgeks ja öösel temperatuur langeb kuni -15 °C.
Praegu on sulailm ja väga soe. Kohati võib hästi kerge tuul puhuda, kuid see on umbes 2 m/s.

Õhtuks on pilvisus hõrenenud, kuid temperatuur on langenud -1 °C peale. Praeguseks (19:18) on udu kadunud ja vahepeal võib märgata kuud, kuid pilved on ikkagi madalal. Wunderground näitab, et Haapsalus on pilved 60 m kõrgusel. Tuul on ka muutunud intensiivseks ja natuke tugevamaks.
Praegu on väga hea aeg minna õue ja kuulata okste liikumist, sest praegu teevad jäätunud oksad väga erilist heli, mida igapäev ei kuule.

Pilvekõrgust saab järgi vaadata siit: http://www.wunderground.com/weather-forecast/EE/Haapsalu.html või http://www.emhi.ee/?ide=21,540,820


Väike helendav asi on kuu.


3. veebruar 

Öösel sadas veidi lund, kui enamasti oli sademeteta. Päeval oli niisoe, et temperatuur tõusis +1,5 °C. Lumi hakkas pakkima ning samal ajal sulas. Hiljem temperatuur langes 0,5 °C peale ja siis 0 °C. Õhtupoolikul hakkas läänepool tekkime kerge udu, mis hiljem kujunes väga tihedaks uduks.
Ilmaportaalid ja jaamad on prognoosinud ka sula, kuid ilmateadlased kirjutavad, et hoopis nädala keskpaigaks tuleb taas külma.

Päeval tehtud pilt. 15:57 - Tagaplaanil on näha udu.

Õhtul oli udu juba siin, kuid pildile vägahästi ei saanud.

Pilved olid väga madalal. Esimesed pilved oli 60m kõrgusel.


2 kommentaari: