twitter facebook email

teisipäev, 19. november 2013

Äikesehuviliste kokkutulek

16.november nagu oli plaanitud toimus äikesehuviliste kokkutulek/koolitus. Algul rahvast ei tahtnud tulla, kuid hiljem hakkas neid liituma foorumis ning ürituse lehel. Facebooki ja foorumiga saime kokku, et tuleb umbes 20 inimest. Päev algas pilves ilmaga kuid rongis istudes läks taevas selgeks ja päike paistis. Ilm.ee kontorisse jõudes võttis meid vastu Jüri. Sisseastudes ruumi oli juba kohal suurhulk inimesi/äikesehuvilisi. 
Esialgu alustati koolitust keemiakatsetega, mis olid väga põnevad ja lahedad. Alustades raua põlemisega ja lõpetades petrooliumiga põlevaid palle. Siis tuli see põnev koht, kus Jüri hakkas oma loengut pidama. Meile räägiti seal palju uut ning põnevat. Millistes pilvedes äike tekib, mida võib nimetada äikeseks, keravälgud ja äikesejahi muljed. 
Hästi põnev oli kuulata äikesejahi muljeid ning kuulata keravälgu kohta. Kindlasti sain ka teada, et Jüri kõige põnevamaks äikesejahiks osutus 9.august, mil oli 10 aasta tugevaim äike. Tol päeval oli kokku registreeritud minutis 1200 välku. Saime ka teada, kuidas nad ootasid peipsi teisel pool äikest, kuid äike ei tulnud, sest Peipsi järv ei lubanud üle tulla.
Kokkusaamine õnnestus ning ma usun, et kõik jäid rahule selle ajaga, mis seal oli. Paljud olid juba läinud, kuid meie neljakesi istusime ning arutasime seal veel veidi. Sellist kokkusaamist tuleb korraldada veel ning juba ongi plaan suvepaiku teha. Ootame põnevusega juba uut hooaega ning toredat tulevast talve kõigile!

Autori foto

Autori foto

Autori foto

Autori foto

Autori foto

Autori foto

0 kommentaari:

Postita kommentaar